Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Exemple de bună practica: scoala de voluntariat din Madrid | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anita Klein On June - 1 - 2012

Direcția Generală pentru Familie, Copiii și Voluntariat din cadrul primăriei din Madrid a demarat un proiect care vine în ajutorul ONG-urilor și voluntarilor spanioli. Astfel, “Școala de Voluntari” are ca scop principal formarea și promovarea voluntariatului responsabil.

Practic, școala este un spațiu deschis ONG-urilor pentru activitățile cu caracter civic, servind, de asemenea,și drept loc de întâlnire pentru voluntari și de desfășurare a dezbaterilor pe teme sociale. Amplasată în centrul capitalei spaniole, în apropiere de Palatul Regal, clădirea este dotată inclusiv cu un loc special amenajat pentru persoanele cu dezabilități și pentru activitățile destinate lor. Cele 3 mari direcții pe care se axează instituția sunt cele de informare,formare și coordonare a voluntarilor.

Mai concret, aici poți găsi orice volunteer-related: fie că nu ai mai făcut niciodată voluntariat și vrei să ajuți, dar nu știi cum, fie că ai ONG-ul tău și cauți informații despre fonduri şi proiecte,fie eşti investitor într-o companie şi vrei să sponsoriezi un proiect caritabil, “Escuela de Voluntariado” oferă de toate pentru toți.

Mai mult decât atât, seviciile sunt 100% gratuite ( workshopuri,consiliere,cursuri de la 3 luni până la un an). Periodic sunt organizate sesiuni de informare asupra modalităților de accesare a fondurilor europene și există chiar și un plan regional cu toate asociațiile înregistrate și zonele de intervenție. În plus, primăria și consiliul local încurajează parteneriatele public-privat. Printre colaboratorii  lor constanți se numără  Casa Regală și echipa de fotbal Real Madrid.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi următorul link.

Cunoaşteţi şi alte exemple de bună practică din Europa sau chiar România? Dacă da, vă invităm să le împărtăşiţi cu noi printr-un comentariu.

Sursă foto prima pagină: © Copyright 2011 [Roy Tennant], FreeLargePhotos.com

Articole asemanatoare:

  • No Related Posts
Categorii: Diverse

Posteaza un comentariu