Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On May - 19 - 2012

Pentru o săptămână, în această vară, opt studenţi clujeni, voluntari marca StudCard, alături de colegi din Italia şi Letonia vor trăi o adevărată vacanţă de legendă.

Între 30 iulie şi 5 august 2012, la Ampoiţa, Alba, se va desfăşura proiectul „Become a legend”, cu finanţare Tineret în Acţiune prin acţiunea 1.1 Schimb de tineri.

Evenimentul îi mai include, alături de clujenii Consorţiului Studenţilor din România (CSR), prin proiectul StudCard, câţiva membri ai asociaţiilor Mistral din Italia şi Club „The House”-Youth for United Europe Letonia, în total un număr de 21 de tineri.

Prin „Become a legend” se urmăreşte promovarea diversităţii şi multiculturalismului în rândul tinerilor, prin cunoaşterea miturilor şi legendelor din cultura europeană. De asemenea,  proiectul urmăreşte şi îmbunătăţirea serviciilor de voluntariat prin dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor voluntarilor implicaţi.

Proiectul include varii activităţi precum:

  • “I am a legend” – formarea de echipe “multinaţionale”  pentru punerea în scenă sub forma de piesă de teatru a unei legende;
  • Mima cu personaje din legendă;
  • Petrecere “Legend Halloween”;
  • “Become a villager”- cunoaşterea oamenilor casino din sat şi a obiceiurilor acestora, plimbarea participanţilor cu căruţa, picnic;
  • Training- uri şi workshop-uri;
  •  “Hand-made legend”- confecţionarea din diverse materiale a unor personaje de legendă;
  • All nighter – seara de filme cu legend.

Proiectul are ca obiective generale:

Cunoaşterea şi înţelegerea de către tinerii implicaţi a cel puţin cinci legende şi mituri specifice ţărilor implicate pe parcursul săptămânii de implementare a proiectului;

  • Crearea unui cadru caracterizat de diversitate şi multiculturalism pentru cei 21 de tineri participanţi, în care să se promoveze valorile europene şi includerea socială a tinerilor de diverse etnii şi categorii sociale;
  • Crearea unui mediu de dezvoltare a competenţelor de comunicare, prezentare, relaţionare şi lucru în echipă.

Lansat în premieră naţională la Cluj-Napoca în aprilie 2006 şi extins din anul 2008, StudCard s-a extins şi în oraşele Arad, Oradea şi Târgu -Mureş.

Proiectul contribuie activ la integrarea socială a tinerilor studenţi prin activităţi diverse şi atractive din diferite domenii de interes : social, cultural, profesional sau economic.

Proiectul este finanţat cu susţinere din partea Comisiei Europene, dar  reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facută responsabilă pentru utilizarea informţiei pe care o conţine.

 

Link-uri utile:

http://www.facebook.com/pages/Become-a-Legend/219978174780943.

http://www.studcard.ro/

 

Articole asemanatoare:

  • No Related Posts

Posteaza un comentariu