Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On August - 28 - 2011

Tarile din Africa se zbat tot mai mult cu foametea, iar peste 11 milioane de oameni au nevoie de ajutor umanitar: mancare si apa potabila. O initativa laudabila si care isi merita locul pe blogul nostru este ajutorul pe care il ofera Lufthansa si alte organizatii caritabile pentru oamenii aflati in dificultate din Kenya.

Citeam pe nenumarate site-uri cum tarile din Africa sunt intr-o continua lupta pentru supravietuire: recoltele slabe, lipsa apei potabile, inevitabila imbolnavire cu malarie. Situatia este atat de alarmanta inca ONU avertizeaza chiar ca seceta ce afecteaza aproximativ 2,8 milioane de persoane ce traiesc de exemplu in sudul Somaliei, este una dintre cele mai grave situatii din ultimele decenii. Mai mult, seceta face ravagii si in Djibouti, Etiopia, Kenya si Uganda. Cel mai grav este insa in Somalia, pentru ca dezastrul natural este agravat de conflictele armate, mii de locuitori fiind nevoiti sa paraseasca tara din cauza foametei si violentei.
Mai mult, Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare din Somalia declara ca “Daca nu actionam acum, foametea se va extinde in toate cele opt regiuni din sudul Somaliei, in urmatoarele doua luni, din cauza recoltelor slabe si aparitiei bolilor infectioase” (Mark Boeden, coordonator umanitar al ONU pentru Somalia)

Situatia din lume nu a fost privita cu indiferenta, Lufthansa facand primul pas pentru ajutorarea foametei din Kenya. Organizatiile “Luftfahrt ohne Grenzen” (LOG – Aviation without borders), Lufthansa Cargo si alti parteneri au actionat si au dat un ajutor pentru a contrinui la rezolvarea crizei din Kenya. Dupa cum spune Frank Franke, presedintele LOG, ceea ce a oferit un imbold si a sustinut aceasta cauza au fost chiar pozele oamenilor in suferinta. Acest lucru a atins populatia germana, care a contribuit cu donatii pentru aceasta cauza. Incepand cu data de 22 august, tone de ajutoare au fost duse in Kenya, ajutand la salvarea unor oameni aflati in suferinta. In total au fost distribuite 90 de tone de alimente, medicamente si corturi.
Gestul Lufthansa este unul absolut salutar si demn de urmat si de alte companii multinationale, care au resursele necesare ajutorarii celor din Africa. Cu toate acestea, criza din Kenya nu este nici pe departe rezolvata.

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse

Posteaza un comentariu