Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On April - 3 - 2011

Madalina Vasile face parte din Team Work, o asociatie activa in mediul ONG-urilor, iar de curand a aparut in revista “Portret de Voluntar”, reprezentant Team Work. Acum, Madalina ne raspunde la cateva intrebari despre ce inseamna pentru ea voluntariatul si de unde vine atata pasiune pentru ceea ce face.

1. Intai de toate, spune-mi cum ai intrat in lumea voluntariatului? Care a fost prima experienta de acest gen? Ce impresie ti-a lasat si ce amintiri ai in legatura cu acea experienta?

Prima experienta in lumea voluntariatului a fost in Team Work. Am participat la Curatenia de Primavara din Gradina Botanica, in mai 2009. Mi-a placut foarte mult. Era prima oara cand lucram cu oameni pe care ii cunoscusem chiar in ziua aceea. Dar cel mai mult mi-a placut ca ceea ce am facut este si foarte util pentru ceilalti, pentru comunitate. Eu eram acolo in calitate de responsabil de sector de lucru si imi aduc aminte ca a venit la mine o tipa, spre sfarsitul zilei sa ma intrebe: „Tu faci asta pro bono?” :).

2. Acum faci parte din Team Work si dupa cum ai afirmat, in agenda ta scrie numai
Team Work. De unde vine atata dedicatie/implicare/pasiune pentru ceea ce faci?

Uneori si eu ma intreb. Cred ca in primul rand, asa sunt eu formata. Daca am o treaba de facut, atunci o fac astfel incat sa nu-l dezamagesc pe cel care imi acorda increderea. In general, tot ce fac, fac cu toata daruirea pentru ca altfel nu-mi iese bine. Dar conteaza foarte mult si cu cine lucrezi si ceea ce faci, daca te regasesti acolo, daca esti sustinut, daca ai rezultate. Iar eu am avut parte de toate astea. In cadrul proiectului „Integrarea precede viata noua”, am lucrat cu copii, ceea ce mi-am dorit dintotdeauna, iar acolo am avut cele mai mari satifactii personale. Apoi am colaborat cu oameni frumosi in interior si care cred in aceleasi lucruri ca si mine si cred ca asta m-a  determinat sa-mi doresc si mai mult sa continui ceea ce fac.

3. Ai aparut in revista Portret de Voluntar, reprezentand Team Work, felicitari! Ce a insemnat acest lucru pentru tine, alaturi de faptul ca colegii tai te-au sustinut si au avut numai lucruri bune de spus despre tine?

Multumesc! M-a surprins propunerea facuta de colegii mei de a reprezenta Team Work.  Eu sunt in organizatie de aproape doi ani, insa nu credeam ca sunt cel mai reprezentativ membru. Cred ca acest lucru ma responsabilizeaza mai mult. 🙂

4. Dintre toate activitatile la care ai luat parte pana acum, de care te leaga cele mai frumoase amintiri?

In mod clar cele mai frumoase momente au fost cele petrecute alaturi de copiii de la Scoala Team Work. De fiecare data cand mergeam la ei abia asteptam sa-i revad, sa stau cu ei, sa-i ascult, sa-mi povesteasca ce au mai facut sa-mi puna intrebari. Plecam mereu cu ideea ca „Mai vreau!!”. Apoi a fost Campania de Recrutare din octombrie-noiembrie 2010, unde am lucrat foarte bine cu echipa, chiar am fost «team work».

5. Cum te-au ajutat pe tine toate activitatile de voluntariat la care ai participat pana cum si ce ai invatat din ele? Care crezi ca sunt lucrurile pe care consideri ca nu le-ai fi invatat altfel decat prin voluntariat?

Prin voluntariat si activitatile pe care le-am desfasurat, am aflat mai multe despre mine, despre ce calitati si ce defecte am, despre cum reactionez in diverse situatii. Cunoscand multi oameni, mi-am dat seama si mai mult ca aparentele inseala, ca trebuie sa acorzi un timp pentru a cunoaste un om. Acum stiu mai bine ce inseamna prietenia. Pe de alta parte, am invatat ca pentru a reusi in ceea ce-ti propui trebuie sa crezi cu adevarat in acel lucru. Iar treaba e mai usoara daca iti place ce faci.


6. Ce planuri de viitor ai in legatura cu voluntariatul?

Pentru moment, raman in Team Work, vreau sa fac treaba buna in continuare in departament si sa ajut pe cat posibil si in celelalte proiecte din organizatie. Dar daca voi avea posibilitatea si disponibilitatea de timp sa ma implic si in altceva, o voi face.

 

7. Daca ar fi sa oferi un sfat celor din sfera voluntariatului, care ar fi acela?

Chiar nu sunt in masura sa dau sfaturi. Sunt  multi altii care fac mai multe decat mine si pot da sfaturi. 🙂

 

Ii multumim Madalinei pentru ca a acceptat sa stea de vorba cu noi si de asemenea pentru raspunsurile din care avem toti cate ceva de invatat.

 Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu