Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Curatenie de primavara la Gradina Botanica | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On April - 17 - 2011

Aveam emotii in legatura cu vremea care in ultimele zile nu parea sa fie de partea unei curatenii. Cu toate astea, dimineata zilei de sambata, 9 aprilie, s-a aratat mai mult decat binevoitoare de a oferi un inceput in forta pentru o activitate atat de indragita de atatia voluntari: “Curatenia de Primavara”, organizata de ONG-ul “Team Work”.

Daca data trecuta am participat ca simplu voluntar la aceast eveniment, de data asta am fost si responsabil de sector. ( Dupa prima curatenie la care am participat, am fost la recrutari si am fost acceptata in Team Work)

Am pornit de dimineata spre Gradina Botanica unde cei din echipa de organizare Team Work si ceilalti responsabili de sector puneau la punct ultimele detalii. Ni s-au explicat sarcinile fiecarui responsabil de sector, procedurile ce trebuiau urmate, apoi am pornit la un scurt tur al Gradinii Botanice pentru a vedea exact cum sunt impartite zonele in care urma sa facem curatenie. Am fost intampinati de o veverita jucausa si de un catelus la fel de jucaus.

In jur de ora 9 fara 15, voluntarii au inceput sa apara, fiecare primind la intrare manusi, un sticker cu numele lui si o mica foaie cu informatii privind modul de desfasurare al activitatii. Curand, echipele pentru zonele de curatenie s-au format iar primele discutii intre voluntari au avut loc.

Pe la 9 si 20 zona din fata Administratiei era plina de voluntari de tot felul: de la elevi, studenti la parinti cu copii, fiecare venind cu forte proaspete. Angajandu-ma in conversatii cu mai multi voluntai, am constatat ca erau prezente multe persoane care mai fusesera si la alte evenimente de “curatenie generala”, care indrageau Gradina Botanica si care veneau cu bucurie de fiecare data. M-a bucurat sa vad ca o astfel de activitate poate aduce impreuna atatia oameni.

Dupa ce toata lumea a ajuns, Loredana Pascal, coordonatorul echipei de organizare, a dat startul, explicand inca o data care sunt regulile si cum o sa decurga activitatea. S-au prezentat zonele in care urma sa facem curat, responsabilii de sector si persoana de la Gradina Botanica care urma sa ne asiste si sa ne explice ce avem de facut.

Am pornit apoi cu aproximativ 90 de voluntari spre zona cu conifere, zona ce ne-a fost distribuita noua. Ni s-au impartit greble, sacii, foarfecele, doamna de la Gradina Botanica ne-a explicat in ce consta ajutorul nostru pe acel sector si ne-am apucat de treaba. Entuziasmul si devotamentul participantilor s-a vazut la scurt timp dupa ce ne-am apucat de curatenie, in urma noastra ramanand curat si frumos.

Desi la nici doua ore dupa ce ne-am apucat, mici picaturi de ploaie au inceput sa cada, asta nu a speriat voluntarii care m-au uimit si de aceasta data prin dorinta de a ramane chiar si in ciuda vremii: “Sunt doar niste stropi de apa. Noi vrem sa ramanem. Daca tot  ne-am apucat, trebuie sa si terminam”. Este clar ca nici macar o ploaie nu putea sta in fata determinarii voluntarilor asa ca ne-am continuat munca pe ploaie, iar vremea, impresionata de zecile de oameni ce lucrau, ne-a rasplatit la scurt timp cu raze de soare.

Am continuat in forta pana la pauza de masa, cand am pornit cu totii spre administratie unde ne asteptau bunatatile pregatite de Team Work si oferite de sponsorii evenimentului.

Pauza de masa a fost doar un prilej pentru a ne reincarca fortele pentru ca apoi sa pornim din nou pentru a finaliza treaba.

Am strans extrem de multi saci cu frunze, am curatat zona de crengile care cazusera, am incercat sa curatam apa din micul “lac” ce se afla pe zona noatra, pentru ca in final sa ne uitam in urma si sa spunem: “Am facut o treaba buna”.

La final, participantii au primit o rasplata din partea Team Work: diplome, insigne de gradinari, un permis cu 6 intrari la Gradina Botanica si bulbi de gladiole pe care sa ii planteze acasa ca doar au dovedit ca sunt gradinarii pe cinste.

Probabil ca multi ne-am gandit la faptul ca aceasta curatenie ne-a ajutat sa ne dam seama inca o data ca atunci cand oamenii isi unesc fortele, rezultatele sunt marete. Faptul ca am lucrat in echipa , ne-am ajutat atunci cand am avut de carat saci sau de umplut saci, dovedeste ca lucrul in echipa (team work) este benefic in orice activitate.

Adaug din nou amintiri placute legate de aceasta experienta, impreuna cu imaginile oamenilor cu care am muncit cot la cot.

Tin sa ii felicit inca o data pe cei din echipa de organizare Team Work si sa le spun ca fara devotamentul si implicarea lor maxima nu as mai fi avut acum despre ce sa scriu si nu am fi avut multi dintre noi amintiri placute legate de 9 aprilie.

Bravo si va multumim pentru ca ne dati ocazia sa realizam lucruri marete. Inca o data, m-am simtit bine alaturi de voi si asteptam cu entuziasm urmatoarea curatenie!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu