Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eugenia Dabu On September - 29 - 2010

Acum ceva timp faceam un exercitiu de imaginatie. Mai exact, unde/cum/cine as fi fost eu azi fara voluntariat? Foarte probabil nu scriind la articolul acesta. Si in mod cert nu pe drumul pe care sunt acum.
Ma bucur ca am ales sa fiu voluntar…fie Greenpeace, LumeBuna, DaAfaceri, Young Initiative sau voluntar intern intr-o companie de consultanta HR. Mi-am descoperit noi abilitati, am invatat multe lucruri interesante si mi-am conturat un plan de cariera.
Acest articol este primul pe care il scriu pentru YoungInitiative. Poate ar trebui sa fie mai obiectiv si cu o structura clara, insa aleg sa fie o istorisire sincera si spontana despre cat de mult iti poate influenta voluntariatul traiectoria profesionala.

Lucrand in HR, zi de zi vizualizez sute de cv-uri. Visez cu ochii deschisi la ziua in care in cv-ul oricarui tanar va exista cel putin o experienta de voluntar. Actiunile de voluntariat sunt cel mai placut si relaxat mod de a invata permanent lucruri noi. O astfel de experienta are o contributie incomensurabila in dezvoltarea unui tanar.

Implicarea efectiva in diferite activitati/proiecte desfasurate in cadrul ONG-ului te va ajuta sa iti descoperi noi abilitati si sa ti le dezvolti pe cele deja existente. Vei fi mai responsabil si mai organizat. Vei castiga noi prieteni si vei avea acces gratuit la scoli de vara si traininguri. Te vei distra.
Insa pe langa toate acestea, voluntariatul constituie experienta profesionala. Implicandu-te activ intr-un ONG, vei capata experienta in organizarea unui proiect, in coordonarea unei echipe, in materializarea unei idei si expunerea acesteia in fata celorlati. Iti vei stimula creativitatea si vei face mult networking. Nu stii exact ce vrei sa faci in viitor? Un ONG te va ajuta in mod sigur. Ca si marile companii, organizatiilor non-profit au o serie de departamente(vanzari, marketing, HR, PR, etc). Vrei sa inveti mai multe despre ce este un slogan si cum se alege el? Vrei sa fii un om de vanzari? Sau vrei sa faci recrutare? Intr-un ONG ai posibilitatea de a le face pe toate si de a alege ce iti doresti.
De asemenea, voluntariatul reprezinta o importanta punte de legatura dintre profesionistii din mediul business si studenti. Companiile pun mare accent pe acest aspect, intrucat o astfel de experienta garanteaza existenta unei atitudini proactive, foarte bune abilitati de comunicare si un bagaj de cunostiinte substantial. Profilul unui astfel de candidat este dorit de foarte multi angajatori care cauta sa-si completeze puzzle-ul corporatist cu oameni cat mai implicati si orientati catre succes.

Din punctul meu de vedere, voluntariatul aduce un aport substantial in dezvoltarea personala si educationala a unui tanar. Voi ce credeti?

P.S.:
Mesaj pentru boboci: Toamna ONG-urile recruteaza. Mai exista vreun motiv pentru care sa nu faci voluntariat?

Articole asemanatoare:

Categorii: Voluntariat

Un comentariu

  1. […] Pe final, vă invit să citiţi un articol interesant, scris de cei de la Blogunteer.ro: o carieră de succes începe cu voluntariat. […]

Posteaza un comentariu