Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On September - 28 - 2015

Federația VOLUM  organizează, în perioada 28 septembrie – 22 octombrie, o caravană națională care are drept scop prezentarea și promovarea instrumentelor și a oportunităților care vin în sprijinul organizațiilor neguvernamentale care lucrează cu voluntarii și, de asemenea, în sprijinul persoanelor care doresc să desfășoare activități de voluntariat. Caravana „Pune ORAȘUL TĂU pe Harta Voluntariatului” se va desfășura în 11 orașe din România: București, Bacău, Iași, Oradea, Baia Mare, Cluj Napoca, Alba Iulia, Timișoara, Craiova, Brașov, Constanța și va avea parte de câte o zi de evenimente în fiecare oraș.

În cadrul Caravanei, reprezentanții instituțiilor publice, ongiştii și voluntarii vor putea afla mai multe despre platforma hartavoluntariatului.ro, care are drept scop corelarea cererii și a ofertei de voluntariat, la nivel național, dezvoltând astfel mișcarea de voluntariat din România și care va putea fi accesată începând cu prima zi a caravanei – 28 septembrie. De asemenea, în cadrul Caravanei, participanții vor fi informați cu privire la certificatul de voluntariat, pilotat în ultimele luni de peste 100 de organizații neguvernamentale și care va putea fi eliberat de pe platforma hartavoluntariatului.ro.

Seria de evenimente locale, din cele 11 orașe, va cuprinde și câte un atelier pe tema discursului instigator la ură și a extremismului și modalitatea prin care voluntariatul (indiferent de vârstă) și implicarea în comunitate vin în sprijinul campaniei Comisiei Europene No Hate Speech Movement (http://nohatespeechmovement.org/).

Odată cu platforma hartavoluntariatului.ro se impunea și o caravană națională de promovare a voluntariatului și a oportunităților create de Federația VOLUM special pentru a veni în sprijinul sectorului neguvernamental. Cred cu tărie că pentru a crește mișcarea de voluntariat din România este nevoie să ne unim cu toții forțele, să lucrăm împreună la o comunicare eficientă și să contribuim, fiecare cum poate, la un produs, o mișcare, un demers. Caravana își propune să aducă organizațiile, instituțiile și voluntarii la aceeași masă, să identifice nevoi, oportunități și resurse pentru a dezvolta construcția care se numește Voluntariat.” Ana-Maria Grădinariu, Coordonator Programe, Federația VOLUM.

Evenimentul din București va avea loc pe 28 septembrie, începând cu ora 9.30, la Journey Pub, Strada George Enescu, nr. 25 și este realizat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Direcției Sport și Tineret a Municipiului București.

Federația VOLUM este o organizație neguvernamentală și nonprofit,  având rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național. Misiunea Federației VOLUM este facilitarea dialogului și acțiunii comune a tuturor factorilor interesați de mișcarea de voluntariat în vederea dezvoltării sustenabile a voluntariatului în România.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu