Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Mara Dorofte On January - 27 - 2015

Celor mai norocoși dintre noi, care au avut întotdeauna parte de suport din partea familiei sau a prietenilor, le este greu să își imagineze rolul și importanța asistenților sociali în societatea de astăzi. De multe ori sunt promovate micile eșecuri din activitatea acestor “eroi de meserie”, fără a se pună accent pe importantele progrese pe care ei le realizează cu fiecare beneficiar al activității lor.rsz_970085_424615517684668_1802907832_nAuzim cu toții despre un tânăr rebel care a fugit dintr-o familie disfuncțională, despre femei și copii abuzați, despre persoane cu dizabilități care nu reușesc să se adapteze în societate, despre bătrâni singuri și neajutorați. Ştim că există astfel de probleme, dar ne-am întrebat vreodată cui îi revine datoria de a interveni în astfel de cazuri?

Asistenții sociali sunt cei care le sunt alături oamenilor cu un traseu mai anevoios în viață. Ei devin stâlpul de sprijin pentru multe persoane care nu ar avea la cine altcineva apela. Și mai presus de toate le devin modele și tovarăși în activitățile de integrare în societate sau terapie medicală.cover-GalaColegiul Național al Asistenților Sociali onorează în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială munca depusă de cei mai activi dintre asistenții sociali din România pe toate domeniile de activitate, de la sănătate și servicii medicale, la asistența comunitară. Obiectivul galei este de a premia și de a pune în valoare asistenții sociali care care au contribuit în 2014 la rezolvarea problemelor sociale, precum și de a recunoaște contribuția celor care au participat la dezvoltarea asistenței sociale și au promovat profesia pe care o practică cu mândrie. Gala Naţionala a Excelenţei în Asistenţa Socială Ediția a II-a 2015  va fi celebrată în data de 17 martie 2015 în contextul Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, la Ateneul Roman, începând cu orele 18.00.

În cazul în care cunoști și tu o persoană care consideri că merită să câștige un premiu în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, nu ezita să o nominalizezi, până pe data de 30 ianuarie, la adresa de email gala.cnasr@gmail.com.

Categoriile la care pot fi înscriși asistenții sociali sunt:

1. Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului

2. Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi

3. Premiul pentru asistentul social din domeniul sănătate – servicii medicale

4. Premiul pentru asistentul social din domeniul reintegrarea socială a persoanei private de libertate

5. Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost

6. Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor varstnice şi îngrijrii la domiciliu

7. Premiul pentru asistentul social din domeniul combaterii discriminării/ minorităţi

8. Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale – economie socială

9. Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare

10. Premiul pentru asistentul social din domeniul prevenirii/ reducerii riscurilor asociate infecţiei HIV, consumului de droguri şi exploatării sexuale

De asemenea, în cadrul galei vor fi premiate atât persoane publice cât și ziariști care au susținut asistența socială din România în anul 2014.

Pentru a rămâne la curent cu desfășurarea Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, vă invităm să urmăriți pagina de facebook a evenimentului sau site-ul oficial.

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu