Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On June - 14 - 2013

“Tineret în Acțiune” (Youth in Action) este programul Uniunii Europene  care susține activitățile de învățare nonformală pentru tineri, prin finanțarea de proiecte. În acest fel, se urmărește să se dezvolte solidaritatea, înțelegerea reciprocă și toleranța între tineri, contribuind astfel la consolidarea coeziunii sociale în Uniunea Europeană și la promovarea cetățeniei active a tinerilor.

Deschis tuturor tinerilor europeni cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, acesta oferă ocazia de a participa la diverse training-uri și activități într-o țară străină din interiorul sau din afara UE. Tinerii beneficiază de participare, transport și cazare gratuită pentru toată durata proiectului.

În continuare, vă prezentăm câteva oportunități de acest fel,  având ocazia să vă alegeți ceva în funcție de propriul domeniu de interes.

 

file221263244327“Volga Experience

Reprezintă o serie de activități de construire de parteneriate cu vizite de studiu, desfășurat în perioada 14 – 21 septembrie, 2013, în orașele Samara și Nizhniy Novgorod, din Rusia.

Obiectivele principale “Volga Experience” sunt de a crea legături puternice între coordonatori SEV (Serviciul European de Voluntariat) și organizațiile acestora, dar și pentru a afla mai multe despre realitățile SEV în Rusia. De asemenea, se  vor aprofunda cunoștințele despre programul Tineret în Acțiune.

Programul se va construi pe 2 zile de vizite de studiu în organizațiile SEV din Samara și Nizhniy Novgorod (întâlniri cu coordonatorii SEV, mentori și voluntari), precum și o serie de sesiuni de parteneriat, inclusiv 3 zile de croazieră pe râu, de la Samara la Nizhniy Novgorod, prin Kazan.

Costurile de călătorie și de acomodare vor fi asigurate de Agenția Națională din țara de proveniență a participanților. Pentru mai multe detalii, accesați pagina: http://trainings.salto-youth.net/3534

Data limită pentru înscriere este 1 iulie, 2013.

 

file000709860370”To live is to learn”

În perioada 18 – 24 septembrie, 2013, în Arnhem, Olanda, se va desfășura un training bazat pe modul de învățare în cadrul SEV. Obiectivele acestui curs sunt schimburile de experiență, idei, viziuni și provocări legate de însușirea a tot ceea ce ține de experiențele SEV.

Cu câteva luni înainte de începerea cursului, va fi creat un program special, întocmit în baza dorințelor și nevoilor participanților în legătură cu însușirea proprie. Această experiență are scopul de a face tinerii să înțeleagă mai bine conceptul, implicațiile și ideile din spatele SDL (self-directed learning).
În a doua etapă, organizatorii se vor concentra asupra modului în care ceilalți își dirijează învățarea.

Costurile vor fi acoperite în totalitate. Trebuie doar să vă interesați la Agenția Națională. Aplicațiile pot fi depuse până la data limită 1 iulie, 2013.

Alte detalii puteți găsi la adresa: http://trainings.salto-youth.net/3566

 

file000132267159”The Show Must Go ON!”

Este un training care urmărește să învețe organizațiile implicate în programul Tineret în Acțiune să își promoveze proiectele prin intermediul social media.

Pe parcursul a câtorva zile, 10 – 15 septembrie, 2013, capitala Cehiei, Praga, va găzdui participanți din diverse țări, care vor fi îndrumați cum să-și facă vizibil publicului un proiect. În urma acestui training, aceștia vor fi capabili să alcătuiască strategii de comunicare și promovare pentru activitățile lor.

Găzduirea (acomodare și masă) și programul vor fi asigurate de Agenția Națională cehă, iar costurile de transport vor fi acoperite de Agențiile Naționale care își trimit participanții.

Termenul limită pentru aplicări este 8 iulie, 2013. Pentru alte detalii, consultați pagina http://trainings.salto-youth.net/3599

 

1365881561htel6”Self Directed Learning in the EVS cycle”

În perioada 16-22 septembrie, 2013, la CEULAJ (Málaga), Spania, va avea loc un training care are rolul de a ajuta lucrătorii de tineri să își pregătească și să își sprijine voluntarii în cadrul experiențelor din cadrul SEV.

Calitatea experiențelor SEV se bazează pe auto-dirijarea învățării, lucru pentru care mulți voluntari sau chiar mentori nu sunt suficient de pregătiți. Așadar, acest curs are ca scop instruirea și îndrumarea voluntarilor SEV (mentori, gazdă și organizații de trimitere, formatori) în privința modului de învățare în cadrul SEV.

Un al doilea rezultat al acestui training ar putea fi îmbunătățirea calității programului SEV, având loc schimbul de informații și de bune practici din diferite țări participante,  contribuind la crearea de rețele și sisteme de suport între mentori, organizațiile și formatorii care lucrează cu SEV.

Toate costurile vor fi suportate de Agenția Națională. Termenul limită pentru înscriere este data de 14 iulie, 2013.
Pentru mai multe detalii despre training: http://trainings.salto-youth.net/3386

 

file0002087321231”European Citizenship in Youth Work”

9 – 15 decembrie,  2013 | Bulgaria

Acest curs va încuraja dezvoltarea unei cetățenii europene critice și democratice, sprijinind, în acest sens, lucrătorii de tineret la punerea în aplicare a proiectelor de tineret.

Training-ul, bazat pe cetățenia europeană, își propune să sprijine dezvoltarea profesională a lucrătorilor de tineret și liderilor de tineret prin extinderea înțelegerii critice asupra cetățeniei europene.

Aceasta a devenit o prioritate în cadrul programului Tinere în Acțiune, de aceea este important ca participanții să fie capabili de a explora critic sensul, relevanța și implicațiile cetățeniei europene în domeniul tineretului, în toate dimensiunile sale. De asemenea, însușirea acestor aspecte vor duce la o schimbare democratică activă în societate.

Mai multe informații cu privire la conținutul cursului pot fi găsite pe site-ul http://www.salto-youth.net/EuropeanCitizenship/. Data limită pentru aplicare este 8 septembrie, 2013.

 

 

Articole asemanatoare:

  • No Related Posts

Posteaza un comentariu