Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On November - 7 - 2010

Dupa cum am spus si aici, in data de 5 noiembrie a.c. a avut loc conferinta internationala “Intercultural dialogue and involvement through volunteering”, conferinta ce a avut loc in cadrul programului european “Dialogue with EU”, fiind co-finantata de Uniunea Europeana in cadrul programului “Europe for Citizens”.

Evenimentul care s-a desfasurat in Sala Eminescu din incinta hotelului Ibis Izvor, Bucuresti a reunit peste 25 de vorbitori, atat din tara cat si din tarile partenere in proiect (Grecia, Irlanda de Nord, Republica Ceha si Germania). Fiecare a impartasit, in engleza sau romana, experientele la care a participat in domeniul dialogului intercultural sau a lucrului cu voluntarii.

Fireste ca nu puteam lipsi de la un asemenea eveniment, asa ca am participat din partea Centrului European pentru Diversitate Tulcea, ONG in cadrul caruia activez ca voluntar din mai 2007, prezentand lucrarea “Intercultural dialogue and active involvement in Tulcea county. Guide of best practices”.

Despre ce-am vorbit acolo, e nbso online casino reviews simplu de imaginat. Tosusi, pentru cei care nu au imaginatia ca punct forte si pentru cei care nu sunt familiarizati cu proiectele Centrului, lucrarea a cuprins doua capitole mari si late despre “Saptamana Filmului Interetnic” si “Ghidul diversitatii etnice”, in care se povesteste despre multele editii care au fost si care vor veni. Un alt capitol a cuprins proiectele finantate de Tineret in Actiune si un altul initiativele “independente”, precum “O zi pentru doua generatii”, “Ma numesc tanar european”, “Tu ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?” si organizarea SNV la Tulcea.

Evenimentul s-a incheiat cu o masa rotunda, coordonata de Dr. Anke Petschenka de la Universitatea Duisburg-Essen, Germania, masa rotunda pe tema actiunilor de voluntariat, implicarea tinerilor in ele si rezultatele lor. Ca bonus, participantii care au fost cuminti si activi (adica primii intrati in vizor) au primit editii bilingve ale ghidurilor diversitatii pe oras si pe judet, ghiduri editate de EUdivers cu sprijinul DRI. Pai ori ne promovam, ori nu!..

P.S.: Poze mai graitoare despre ce s-a intamplat acolo, vor aparea in zilele urmatoare. 🙂

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. IulianaTOMESCU says:

    A fost o actiune minunata, cu un cuprins interesant, cu oameni deosebiti, bine informati si implicati. Multumesc mult pentru oportunitatea oferita de a le fi alaturi.
    Prof. Iuliana Tomescu

Posteaza un comentariu