Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Roxana Firica On March - 16 - 2011

Conferinţa BISMUN 2011 este o simulare academică a procesului decizional din cadrul unor instituţii ale ONU, UE și NATO, ce se va desfăşura în perioada 23-28 martie 2011 la Palatul Parlamentului.

Simulările de tip MUN (Model United Nations) oferă participanţilor cadrul pentru realizarea unui schimb de experienţă la nivel internaţional cu privire la problemele politicii globale. Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea educaţiei civice şi a abilităţilor diplomatice multilaterale, de comunicare interculturală, managementul conflictelor şi dezbatere publică.

Termenul MUN reprezintă forma abreviată a sintagmei Model United Nations și semnifica o conferință ce are ca principal scop promovarea valorilor Organizației Națiunilor Unite (ONU). Cât privește mijloacele specifice de atingere a acestui deziderat, o conferință MUN simluează procesul decizional din cadrul ONU. Astfel, în functie de obiectul de activitate avut în vedere, ONU este structurată în funcție de mai multe organe și comitete.

Fenomenul Model United Nations, este recunoscut, pe plan internațional, ca fiind unul dintre cele mai populare și complexe tipuri de simulări academice.   Pe parcursul celor șase zile ale Conferinţei participanţii vor juca rolul de delegaţi diplomatici ai unor state, aceştia fiind responsabili de susţinerea poziţiilor politice a statelor reprezentate, precum şi de negocierea, elaborarea, redactarea şi votarea prevederilor rezoluţiilor sau actelor legislative emise de instituţia simulată.

Organizatorii promit delegaților un program încărcat, creativ și foarte bine stabilit. BISMUN urmărește excelența și dorește să transforme tinerii în viitorii lideri ai lumii, îndemnandu-i să studieze și să se perfecționeze în domenii precum afaceri internaționale, politică, economie. Deoarece evenimentul va reuni participanţi din mediul internaţional, dar şi datorită naturii simulărilor de tip MUN precum şi din considerente ce ţin de fidelitatea simulării, limba în care se va desfasura Conferinta este limba engleză. Pentru a te inscrie trebuie să accesezi http://www.bismun.ro/BISMUN2011/ și să urmezi procedura din secțiunea Registration.

Astfel, fiecărui participant la acest tip de conferință denumit în mod conventional delegat, îi sunt repartizate interesele unui stat într-un anumit comitet, delegatul în cauză devenind principalul ambasador al acelui stat. Acesta trebuie în prealabil să se documenteze cu privire la obiectivele statului pe care îl reprezintă urmând ca în cadrul negocierilor din timpul conferinței să încerce să realizeze aceste obiective.

Articole asemanatoare:

  • No Related Posts

Posteaza un comentariu