Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On March - 22 - 2011

Scoala Team Work este un departament care se dezvolta incet, incet si din care am onoarea sa fac parte si care doreste sa isi asume rolul de “profesor” pentru copiii aflati in centre.

De indata ce am auzit de existenta acestui departament in cadrul Team Work, mi-am exprimat dorinta de a face parte din el. Apoi, experienta cu copiii si cu colegele de departament mi-au dovedit ca am facut alegerea corecta.

Membrii acestui departament sunt impartiti in echipe de cate 2 persoane care au fiecare cate un apartament in grija. Asta inseamna ca fiecare dintre echipe merge atunci cand are timp liber la copiii din acele apartamente, cu scopul de a-i ajuta la teme, de a-i invata engleza sau pentru a desfasura alte activitati menite sa ii dezvolte.

Inca din noiembrie, am inceput sa merg impreuna cu colega mea la niste copii care ne-au castigat inima si care ne impresioneaza mereu prin caldura si bucuria de care dau dovada atunci cand ii vizitam. Cantecele, dansurile, poeziile pe care ni le-au recitat, joculetele pe care sunt dispusi sa le invete sunt doar o parte din deliciul unei vizite la ei. Tocmai de asta, ne reintoarcem la ei, de fiecare data, mult mai motivate pentru a-i invata lucruri noi.

La fel sta treaba in intreg departamentul. Imi dau seama ca echipa Scoala Team Work este formata din persoane dedicate care isi ofera timpul pentru copii pentru ca chiar isi doresc asta si exista o mare pasiune in spate. Si asta se vede din faptul ca mereu incearca sa gaseasca metode noi prin care sa motiveze copiii, sa adopte strategii, merg prin ploaie, ninsoare sau vant pana la apartamente sau pur si simplu se ingrijoreaza pentru orice lucru legat de evolutia lor.

Nici sedintele pe care le avem cu departamentul nu sunt altceva decat dezbateri in legatura cu ce strategii am putea sa adoptam sau ce putem face mai mult pentru copii.

Este foarte frumos sa asist de fiecare data la sedinte si sa vad cum implicarea isi spune cuvantul!

Articole asemanatoare:

  • No Related Posts

2 Comentarii

  1. Madalina says:

    Faceti o treaba minunata la Scoala Team Work! Copiii aceia chiar au nevoie de oameni frumosi si entuziasti ca voi! Multa bafta in continuare! 🙂

Posteaza un comentariu