Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On January - 22 - 2011

Este vorba de schimburile de experienta Youth in Action organizate de catre diferite ONG de prin Europa destinate tinerilor care vor sa gaseasca « unitate in diversitate ». Schimburile de exprienta sunt o oportunitate pentru dezvoltarea oricarui tanar. De cele mai multe ori astfel de proiecte iti deshid apetitul pentru calatorii sau de ce nu, si pentru a aplica pentru o bursa Erasmus.

Cum poti sa aplici pentru astfel de proiecte ?

In primul rand, devino membru al grupurilor de discutie si urmareste site-urile dedicate unor astfel de evenimente. Toate proiectele din tarile membre ale UE sunt actualizate in permanenta si astfel poti sa monitorizezi proiectele care apar si la care ti-ar placea sa participi. Unul dintre cele mai cunoscute astfel de grupuri de discutie este eurodesk_info@yahoogroups.com. Informatii se pot procura si de pe site-ul europa.eu /youth sectiunea youth exchanges.

In general, modalitatile prin care poti sa te alaturi unui astfel de program sunt prezentate pe site-ul proiectului. De cele mai multe ori exista un formular standard ce trebuie completat si trimis prin posta deoarece necesita semnatura si stampila asociatiei, daca este cazul, care solicita sa fie partener intr-un astfel de exchange.

Un plus pentru astfel de exchange-uri este si site-ul asociatiei in limba engleza. Practic, este o modalitate de promovare si altundeva decat in interiorul tarii si de cele mai multe ori este un avantaj pentru asociatia care vrea sa devina partener in cadrul proiectului. De cele mai multe ori, costurile pentru astfel de proiecte nu sunt foarte ridicate deoarece cea mai mare parte a acestora sunt suportate de asociatia care initiaza proiectul  prin intermediul fondurilor Uniunii Europene. Practic, , dar biletul de autocar, tren sau avion va trebui sa ti-l procuri tu inainte iar pe baza facturii iti vor fi mai apoi decontati banutii.

Inainte de a ajunge acolo trebuie sa te dotezi cu ceva obiecte traditionale romanesti pentru a putea reprezenta cu mandrie tara noastra. De asemenea, trebuie sa te inarmezi cu mult somn inainte  pentru ca acolo cele cateva zile vor parea de fapt o luuuuunga zi. Cu ce te alegi  :

  • Re(vizitezi) un loc de care te (vor) lega multe aminitiri ;
  • Vei avea cu cel putin 10 oameni mai multi cu care vei pastra legatura ;
  • Afli lucruri noi despre tine si despre ceilalti ;
  • Multi giga cu poze si filmulete ;
  • Mult sharing de informatii (cunoasterea culturilor straine si dezvaluirea celei romanesti).

Astept ca data viitoare sa fii tu cel care retraieste momente din astfel de proiecte si care zambeste cand citeste randuri ca cele de mai sus.:)

Articole asemanatoare:

  • No Related Posts

Posteaza un comentariu