Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eliza Vaş On December - 31 - 2011

Ultima zi din an comportă mereu o notă retrospectivă. În calitate de blog dedicat voluntariatului avem acum ocazia de a privi în urmă şi a analiza aspectele pe care le-am adus în discuţie în acest an. Ieri am făcut o listă a celor mai apreciate articole din anul 2011, printre ele aflându-se interviuri cu personalităţi, ştiri despre proiecte şi evenimente sau potrete de voluntari. Oricât ar fi fost de diferite subiectele abordate, toate aveau în comun un singur lucru şi anume pasiunea pentru voluntariat.

Astăzi, am să vorbesc despre propriile motive de mândrie în calitate de redactor-şef precum şi despre performanţele pe care le-a cunoscut acest site în anul care ne va face cu mâna în câteva ore. Nimic n-ar fi fost posibil, dacă nu exista o echipă şi fiindcă motorul pasiunii trebuie prezentat aşa cum se cuvine, în continuare am să vă vorbesc despre: Andreea Niţescu, Andreea Teodor, Anita Klein, Mihaela Truică, Roxana FiricăVera Iurcu şi Cristina Chelaru .

1. Andreea Niţescu

Deea a fost membru în redacţia Blogunteer încă de când proiectul a spart găoacea şi a ciripit primul cuvânt despre voluntariat. E studentă la Facultatea de Matematică şi Informatică din Bucureşti, iar în plus de studiile pe care le face şi-a croit deja un drum în lumea bărbaţilor-e programator. În câteva cuvinte, aveţi un om îndrăgostit de ceea ce face până peste urechi, o prezenţă jovială, o caracterizează un spirit puternic de iniţiativă şi abilităţile de lider.

Este vice-preşedinte al Asociaţiei Studenţilor la Matematică şi Informatică şi manager al proiectului “Click&Now” .

2. Andreea Teodor

Andreea este una dintre junioarele redacţiei, aflându-se la liceu, dar asta n-o împiedică să fie un model de urmat pentru ceilalţi în ale scrisului. Este înscrisă la Colegiul Naţional “I.C. Brătianu” şi se pregăteşte temeinic pentru olimpiada de istorie. De apreciat la ea este entuziasmul şi energia debordantă, precum şi dorinţa continuă de a se perfecţiona. Ştie încotro vrea s-o ia, motiv pentru care “toate pânzele” sunt sus pentru ea.

Domnişoara din Piteşti este membră a clubului Interact şi se implică constant şi în alte activităţi de voluntariat.

3. Anita Klein

Anita este studentă în primul an la specializarea Marketing din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti. După ce a practicat voleiul de performanţă 2 ani, s-a orientat către mediul jurnalistic şi activităţi benevolante. Reprezintă tipul persoanei hotărâte, care stă până la două noaptea ca să termine un articol (nu se duce la somn, nici măcar când primeşte derogare pentru asta :P), e creativă şi muncitoare.

A participat în cadrul proiectului “Donează carte, Donează cultură” şi continuă să se implice şi în alte forme ale voluntariatului.

4. Mihaela Truică

Mihaela este studentă la Facultatea de Comunicare şi Relaţii publice din cadrul SNSPA în anul 3. Pentru cei care o cunosc, are o capacitate impresionantă de a se adapta la schimbări de situaţii, dovadă stând conferinţa la care a participat din partea Blogunteer şi a fost anunţată doar cu 2 ore înainte. O fire creativă, sensibilă, dar puternică prin cuvinte, Mihaela este un redactor care pune mereu calitatea în detrimentul cantităţii.

A făcut parte din Brigada de voluntari.

5. Roxana Firică

Pe Roxana o veţi întâlni oriunde se desfăşoară activitate ce implică procesul decizional, ea fiind pasionată de politică şi diplomaţie. Absolventă a Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din Constanţa, Roxana este o fire meticuloasă, organizată, implicată în societatea civilă şi un viitor lider de succes.

În prezent face parte din Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Parlamentul Tinerilor.

6. Vera Iurcu

Membră a redacţiei din noiembrie, Vera este originară din Republica Moldova. În prezent, este elevă la Colegiul “Petru Rareş” din Suceava în clasa a XI-a. Înarmată cu o sensibilitate aparte, dar şi cu abilităţi jurnalistice, Vera reuşeşte să transmită sentimente şi emoţii atunci când vorbeşte despre voluntariat.

Blogunteer reprezintă prima experienţă de voluntariat pentru Vera.

7. Cristina Chelaru

Cristina este una dintre cele mai noi membre ale redacţiei, dar are o experienţă impresionantă în spate în ceea ce priveşte sfera jurnalistică. Originară din Iaşi, îşi desfăşoară în momentul de faţă activitatea în Bucureşti.  A lucrat în cadrul Agerpres, a fost redactor-colaborator pentru revista “The One”, iar în ultimul timp s-a concentrat mai mult pe voluntariat. O fire proactivă, sigură pe sine, cu spirit de iniţiativă, Cristina este un redactor ce urmăreşte calitatea până la cei mai mici paşi.

În prezent este voluntar UNAWE în România.

Lista redactorilor care au dat viaţă paginilor blogului nu se termină aici. În acest an, au mai colaborat cu Blogunteer: Eugenia Dabu, Oana Vasiliu, Carmen Radu, Mihaela Bişog, Andreea Bălaşa şi Loriana Orăşanu. Vă mulţumim pentru dedicare!

În continuare, aş vrea să-i aduc în discuţie pe promotorii diferitelor organizaţii care ne-au stat aproape şi merită să le arătăm gratitudinea noastră în astfel de momente.

1. Miruna Olteanu-Tineret în Acţiune;

2. Bogdan Pater-Organizaţia Naţională Cercetaşii României;

3. Andreea Toroiman-Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

4. Anca Ardeleanu-Fundaţia Principesa Margareta a României;

5. Anca Năstase-Federaţia VOLUM

Vă mulţumim pentru sprijinul acordat în diverse momente şi vă invităm ca în anul ce vine să spunem povestea voluntariatului împreună, prin prisma acţiunilor pe care le desfăşuraţi.

În încheiere, nu-mi rămâne decât să vă doresc pentru anul ce vine multă sănătate, pentru că dorinţa de implicare o aveţi deja, pasiune, îndârjire şi abilitatea de a pune un zâmbet pe faţa unei persoane triste.

S-a sfârşitul Anul European al Voluntariatului, dar vin 366 de zile în care avem ocazia să punem în practică toate ideile şi visele care au părut imposibile în acest an.

Dacă Walt Disney spunea “If you can dream it, you can do it” , vă provoc să vă găsiţi motivaţia de a transforma în realitate cele mai imposibile vise. Oamenii n-au nevoie de supereroi, voluntarii sunt cei care fac lumea mai bună!

La mulţi ani!

 

Articole asemanatoare:

Categorii: Voluntariat