Voluntarii nu cunosc sensul expresiei “cauză pierdută“. Luptă în continuu pentru un ideal şi nu se lasă învinşi de anumite impedimente care pot apărea din cauza lipsei resurselor. Poate reprezintă cel mai amplu exemplu pe care îl putem avea în materie de perseverenţă sau poate ei consideră că fac un lucru absolut normal. Oricare ar fi răspunsul la întrebarea “Cum poate un voluntar să muncească necontenit?“, credem că acesta vine din motivaţia fiecăruia.
Desigur, acea motivaţie este în strânsă legătură cu o cauză pe care o promovează. Acţiunile în care ne implicăm în viaţa de zi cu zi scot la iveală cine suntem noi cu adevărat. Dacă alegem un anumit tip de culoare s-ar putea spune că suntem persoane exuberante, dacă preferăm să consumăm doar alimente organice ar putea fi un indiciu pentru ceilalţi că interesaţi de a avea o viaţă sănătoasă. Acelaşi model se aplică şi pentru cauzele care stârnesc interesul voluntarilor.
Aleg să-şi dedice timpul unui obiectiv şi nu cunosc mai niciodată oboseala, plictiseala sau plafonarea. N-ai putea să simţi că duci o viaţă monotonă în momentul în care lupţi pentru salvarea pădurilor virgine din România, eşti în favoarea protejării resurselor naţionale sau îţi doreşti o educaţie adecvată pentru copilaşii care au fost părăsiţi de către părinţii lor. Te simţi aidoma unui cavaler care pleacă să înfrunte anumite forţe. Şi de multe ori, ele poartă numele de carenţe financiare.
Vom începe anul 2013 prezentându-vă câteva cauze (proiecte şi activităţi) despre care noi credem că ar trebui să fie susţinute. Vă invităm să vă identificaţi cu subiectul care este mai aproape de preocupările pe care le aveţi şi în acest fel, să transpuneţi o parte din cine sunteţi într-o parte din cine ar putea fi beneficiarii acelui sprijin.
Viitorul copiilor cu dizabilităţi
- În anul 2001 a apărut Asociaţia Esperando, menită să-i ajute pe copiii care au dizabilităţi fizice şi necesită ajutor pe partea de recuperare, educare şi integrare. Nu doar fondatorii organizaţiei cred că fiecare copil are dreptul la o viaţă frumoasă ci şi persoana din spatele acestor rânduri.
Mai multe detalii: http://www.esperando.ro/donatii
Ajutorarea persoanelor refugiate
- UNHCR România se bazează în proporţie de 97% pe donaţiile pe care le primeşte din partea contributorilor. În acest fel, sunt ajutaţi refugiaţi care provin din state precum Siria, Maroc sau Algeria. Sunt persoane care au cunoscut situaţii conflictuale în ţara de origine şi au fost nevoite să ceară azil într-o ţară străină lor pentru a putea supravieţui în continuare.
Mai multe detalii: http://www.unhcr-centraleurope.org/ro/general/implica-te/doneaza.html
Ce simte un copil părăsit de părinţii săi
- Pentru unii, copilăria nu înseamnă sumă de momente încărcate de fericire, veselie şi atenţie. În schimb, cunosc răceala părinţilor ori tratamente care îi marchează toată viaţa în sens negativ. Din fericire, există şi centre unde sunt primiţi şi îngrijiţi astfel de copilaşi, astfel încât viaţa acestora să se desfăşoare într-o manieră asemănătoare cu a copiilor crescuţi în familii normale. Proiecul “Punţi către cunoaştere” reprezintă sursa de educaţie de care au nevoie acei micuţi.
Mai multe detalii: http://www.younginitiative.org/portfolio/doneaza/
[tweet https://twitter.com/yinitiative/status/286107139611713536]
Oricare ar fi cauza pe care o sprijiniţi, să vă amintiţi că va fi mereu nevoie de oameni buni în lume. Generozitatea nu este un atribut al persoanelor care au foarte mulţi bani, ci reprezintă o calitate a celor care sunt dispuşi să împartă ceea ce au pentru a culege zâmbete mai apoi.