Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Ingrid Popescu On December - 11 - 2012

Ştim cu toţii că munca unui voluntar nu este uşoară, însă nici grea nu putem spune că este. De ce? Pentru că o facem din inimă. Cu cât ne implicăm mai mult cu atât căpătăm mai multă energie pentru alte activităţi. Iar noile proiecte care au nevoie de noi apar la fiecare pas. Pentru unele este nevoie doar de dorinţa noastră de a le realiza, însă altele necesită şi anumite abilităţi şi informaţii pe care încă nu le deţinem. Însă omul este născut pentru a învăţa şi a se dezvolta.

Pe acest principiu am mers şi eu când am acceptat să particip la tabăra de Educaţie Umanitară a Crucii Roşii Române, şi nu am avut decât de câştigat. Am trăit o experienţă inedită, am învăţat importanţa unor noţiuni pe care le întâlnim zilnic – diversitatea, de exemplu – şi am cunoscut persoane minunate dedicate voluntariatului şi care doresc să facă diferenţa.

Exerciţiu “Raid Cross”

Tabăra s-a desfăşurat practic în două etape: prima, sub forma unor cursuri de informare, şi a doua – cursuri online slots de formare a voluntarilor.

În primele zile, prin intermediul educaţiei nonformale am explorat Dreptul Umanitar cu ajutorul Raid Cross-ului şi am descoperit limitele care există chiar şi în război, precum şi realităţi cutremurătoare cum ar fi Copiii Soldaţi din diferite ţări aflate în conflict. Mai apoi am început tranziţia de la învăţăcei la Tineri Actori ai Schimbării (TAS) prin training-uri care ne-au îmbunătăţit capacităţile de a ţine un discurs ori de a modera discuţii.

Astfel am devenit „agenţii” care vor face cunoscută în rândul tinerilor noţiunea de online pokies TAS şi, sperăm noi, le vom transmite acestora din energia noastră şi îi vom inspira să devină lideri în comunitatea lor, luând iniţiativă şi ajungând să fie cei care fac diferenţa.  

Cum? Tinerii – actori ai schimbării?

“Tinerii – actori dgfev online casino ai schimbării” este un proiect implementat în unităţile de învăţământ preuniversitar şi are ca scop promovarea valorilor umanitare în rândul tinerilor. Educarea elevilor se face într-un mod interactiv, cu ajutorul instrumentelor nonformale în cadrul a patru module urmate de platforme creative. Aceste platforme încurajează exprimarea principiilor învăţate anterior prin intermediul muzicii, teatrului, artelor plastice sau sportului.

De ce „actor al schimbării”?

Este nevoie de tineri care să adopte rolul de lideri, care să inspire transformarea pozitivă a mentalităţilor şi comportamentelor atât în ei înşişi cât şi în societate.

De asemenea, este necesar ca noua generaţie să conştientizeze realităţile internaţionale precum migraţia şi existenţa conflictelor armate, dar la fel de important este şi eliminarea stereotipurilor. Tinerii trebuie să fie conectaţi la realitate şi să înţeleagă că diversitatea este o caracteristică pozitivă a societăţii, care duce la progres.

În timpul cursurilor din tabără m-am lovit de toate acestea, am descoperit că oricât de diferiţi am fi putem să fim totuşi uniţi şi să ajungem astfel la rezultate extraordinare împreună

.După această săptămână, grupul tinerilor actori ai schimbării s-a mai lârgit cu încă câteva zeci de persoane, dar el este în continuă creştere.

Fotografie: Uncu Octavian

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu