Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Mihaela Truică On April - 10 - 2012

Vi-l prezentăm pe Vlad Mateescu. Cine este Vlad Mateescu și cum am ajuns noi să-l cunoaștem? Povestea aceasta începe cu Asociația Culturală Momentum al cărei președinte este și împreună cu care a pornit la drum de patru ani deja.

Și totuși partea cea mai frumoasă urmează chiar acum, perioadă în care ultimul lor mare proiect Unite Cultures Through Culture, U.C.T.C.,  a început deja să ia avânt și prin intermediul căruia încearcă să aducă în prim plan cultura cu toate cele 7 arte  atât la nivel național cît și internațional. Mai mult, elementul cheie se adresează chiar vouă, tineri elevi sau studenți cu inițiativă ce doriți „să vă găsiți o voce”, așa cum afirmă și membrii fondatori ai acestei asociații.

Vă invităm așadar să descoperim alături de Vlad Mateescu,  mai multe lucruri despre acest frumos proiect și de ce nu, cum vă puteți implica dacă simțiți că „sunteți piesa care lipsește”.

 

1. Când și cum s-a născut ideea Asociației culturale ”Momentum”?

Asociaţia Culturală Momentum s-a născut în anul 2008 din dorinţa unui grup de studenţi de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti de a-şi demonstra aptitudinile artistice, în manieră personală, alături de care să atragă tineri asemenea lor din toate ramurile celor șapte arte și subcategoriile acestora.

 

2. Vorbește-ne puțin te rog despre oamenii care fac parte din această asociație, ce pasiuni vă leagă, ce vă motivează să porniți la drum cu proiectele pe care le desfășurați…

Membrii organizației noastre sunt foarte diferiți și totuși uniți. Poate chiar acest lucru ne leagă și mai mult. Fiecare dorește să arate ce are mai bun iar prin intermediul acestei organizații să pună in valoare talentul lui, fie că acesta are vreo legătură cu arta în general, fie ca e specializat pe comunicare, juridic, etc. Motivația noastră e foarte simplă. Așa cum scrie și pe site-ul nostru, www.asociatiamomentum.ro dorim să ”Make the difference”, motto-ul nostru fiind: „Ceea ce faci în viață are ecou în eternitate!”.

 

3. Și dacă tot a venit vorba de proiecte, am observat că în acest moment se derulează deja programul U.C.T.C.  Spune-ne te rog mai multe lucruri despre acesta, ce vreți voi să faceți mai exact?

U.C.T.C este un program ce dorește să aducă în prim plan cultura, promovând arta contemporană, națională și internațională și să stârnească interesul pentru cultură în rândul elevilor/studenților in vederea dezvoltării personale. Programul U.C.T.C  oferă elevilor/studenților posibilitatea de a se apropia de cultură și de a se exprimă prin publicarea unor articole în revistă dar și prin producerea unor emisiuni radio și TV. De asemenea, programul U.C.T.C facilitează crearea de legături între instituțiile de învațământ, asociații, fundații atât la nivel national cât și internațional, în vederea unor schimburi cultural – internaționale.

După cum se poate observa foarte usor, ne exprimăm scopul și motivația noastră prin acest program cultural- educațional de mare amploare.


4. Cum se pot implica în U.C.T.C. oamenii interesați de acest program, ce trebuie să facă pentru a ajunge cât mai ușor la voi?

 

E foarte ușor! ne pot găsi pe site-urile www.unitecultures.com , www.asociatiamomentum.ro www.asociatiaculturalamomentum.wordpress.com , www.unitecultures.wordpress.com , www.facebook.com/Unitecultures .

 

În primul rând pentru a fi parte a programului U.C.T.C. trebuie să faci parte dintr-un ONG (asociație/fundație/uniune) sau dintr-o școală sau chiar dintr-o facultate/universitate. Se completează pe site-ul www.unitecultures.com secțiunea APLICA și de aici pornește totul. Totodată pentru toți cei care au întrebări sau nelămuriri ne pot găsi oricând pe messenger la adresa unitecultures@yahoo.com.

5. Poveștește-ne puțin despre activitățile la care ai participat tu până în acest moment și cum simți că te-au ajutat să crești?

O întrebare bună! Destul de greu să enumăr toate activitățile la care am participat sau să povestesc despre ele, deoarece toate au fost foarte importante pentru mine și am reușit să dau totul pentru ca lucrurile să iasă la un nivel înalt. Nu spun eu asta, o spun rezultatele acțiunilor.

Dar trăgând linie sub toate acestea m-am dezvoltat foarte rapid ca lider în primul rând, apoi ca un foarte bun negociator, organizator respectiv mediator.

 

6. Sunt un tânăr din România la început de drum, dacă aș colabora cu U.C.T.C, implicit Asociația Momentum aș descoperi că…:)

…ai descoperi că visul tău poate deveni realitate alături de noi. Numai împreună putem realiza lucruri mărețe!

 

7. Și acum bineînţeles….ce planuri ne mai pregătiți pentru perioada care urmează?

Să lansăm programul Unite Cultures Through Culture la nivel mondial, pentru că dacă veți citi în detaliu despre U.C.T.C. veți observa că în cadrul acestui program avem inclus absolut tot ce ține de cele 7 arte și subcategorii ale acestora, leadership, management și educație non-formală.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu