Capitala la control
Bucureşti, Parcul Izvor, ora 20,30. Spectacol de „lumină şi sunet”- acrobaţii cu foc, artificii pe ritmuri „tribale”. Privit Luna prin telescop, graţie „jurnalistului cosmic” – fotograful Alex Conu. Cărare de lumânări înşirate simbolic pe o alee, vis-a-vis de un Parlament în beznă. Lume veselă, prieteni, voluntari, copii încântaţi de jongleriile cu foc. 21,30: Ora Pământului s-a încheiat. ”Schimbarea suntem noi! Fiecare eu, fiecare tu. Împreună”, scrie pe un flyer. Subscriu…
Cristina Chelaru
Aici in Bucureşti, s-a marcat începând cu ora 20.30, în Parcul Izvor, prin mai multe activităţi, la care oamenii au fost invitaţi la spectacolul şi jongleriile formaţiei Crispus, să-şi aducă aminte de jocurile copilăriei sau să participe la diferite concursuri, desfăşurate de către membrii Clubului Montan EcoXtrem.
Ceva personal ar fi faptul ca m-a sunat o prietena chiar pe la 20:30 așa, să-mi propună să ne petrecem Ora Pamântului împreună. Mi-a zis că ea așa face în fiecare an și pentru asta stinsese toate luminile, nu mai folosea laptop sau TV și aprinsese cîteva lumînări numai (ca să batem la unison cu toată planeta :D).
Mihaela Truică
Cum stă treaba în Suceava?
În Suceava, evenimentul “Ora Pământului” s-a bucurat de sprijinul Primăriei Suceava, care a decis să se stingă becurile de la iluminatul stradal și toate luminile din primărie, dar și al altor instituții aflate în subordinea administrației locale.
De asemenea, și alți agenți economici, inclusiv marile centre comerciale, au oprit orice sursă de iluminat de care dispun. Solidaritatea la această acțiune are ca scop diminuarea poluării, ca urmare a consumului excesiv de energie electrică.
Vera Iurcu
Să zburăm la Satu-Mare!
Din păcate, Earth Hour m-a prins într-un restaurant, aşa că am fost nevoită să improvizez Ora Pământului acolo. I-am rugat frumos pe chelneri să stingă luminile în zona în care eram şi ne-am pus pe aprins lumânări.
Mi s-a spus că în oraş, lucrurile stau destul de bine. Asta pentru că organizatorii s-au ocupat atât de agenţii economici cât şi de instituţii să stingă becurile. Mi s-a părut un gest frumos din partea lor şi m-am gândit la orădenii mei, care au pregătit un eveniment pe cinste.
Eliza Vaş
Oradea e în toiul acţiunii…
Organizatorii din oraşul de pe Crişul Repede s-au pregătit ca la carte pentru marele eveniment. Înainte cu 2 ore şi jumătate au amplasat un balon cu aer cald în parcarea din Piaţa Independenţei. O oră mai târziu, orădenii puteau să se uite la stele prin intermediul telescopului pus la dispoziţie de către Astroclubul Meridian Zero.
La 20:30, iluminatul a fost oprit la Primăria Oradea, Pasajul Vulturul Negru, Teatrul Regina Maria şi în alte localuri de prin centrul oraşului. În cadrul “Orei Pământului”, locuitorii au putut asista la un spectacol ce cuprindea: recital de flaut cu Mircescu Georgiana şi Marian Delia, recital de violoncel susţinut de Bodog Bianca şi momente de dans respectiv muzică cu Trupa de dans “Beat after beat” şi corul “Fiat Lux”. De buna desfăşurare a evenimentul s-au ocupat cei de la Rotaract şi Interact Oradea.
Eliza Vaş
Ce face Braşovul?
Ora Pământului a avut o însemnătate aparte pentru mine, anul acesta, pentru că am avut ocazia să fiu alături de braşoveni. Aşa cum era de aşteptat, Braşovul a făcut parte din oraşele care au sprijinit această cauză şi astfel în data de 31 martie 2012, timp de o oră, luminile din centrul oraşului au fost oprite.
În întunericul total, s-a creat o atmosferă specială, astfel încât toată lumea a simţit că poate contribui la salvarea planetei printr-un gest atât de mic, dar atât de important.
Deea Niţescu