Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On January - 27 - 2012

Motivația este cheia succesului în orice organizație. Ca și lider, o mare responsabilitate a ta este să-i motivezi pe ceilalți să exceleze, astfel încât toate golurile să fie umplute. Dacă e să vorbim despre mediul non-profit, mai presus de stimulii financiari sunt motivațiile psihologice.

Iată câteva idei care te-ar ajuta să îți motivezi echipa:

Inspirație. Un conducător trebuie să fie întotdeauna cu un pas înaintea celorlalți, astfel încât să devină un model pentru restul echipei. Angajații se conduc după exemplul tău. Dacă tu crezi într-o schimbare majoră în organizație, ei vor fi de aceeași părere. Ține minte că, chiar și atunci când nu crezi că cineva te urmărește, ei te urmăresc întotdeauna. Fii un exemplu bun de urmat.

Comunicare. Rezervă-ți timp și arată-le că ești interesat de membrii tăi ca și persoane. Încearcă să afli ce îi pasionează, ce nevoi au, ce le aduce bucurie sau durere sau ce aspirații de viitor au. Odată ce înțelegi răspunsurile la aceste întrebări, îi poți ajuta să își depășească limitele și să tindă spre culmi mai înalte. În același timp, le vei căpăta încrederea, astfel că, și ei la rândul lor vor simți nevoia de a nu dezamăgi.

Responsabilitate. Cu siguranță sunt în echipa ta persoane care cer insistent și sunt în stare să facă față unor responsabilități suplimentare. Ca manager este sarcina ta să identifici aceste persoane și să te asiguri că le valorifici capacitățile la maxima.

Încredere. Oferă-le oportunitatea de a se mândri cu reușitele lor. Spune-le în public cuvinte de laudă pentru treaba făcută bine. Astfel se vor simți apreciați și vor continua în același ritm sau chiar mai bine.

Libertate. Nicio părere nu este greșită. Aceasta este una dintre regulile de bază care trebuie respectate în cadrul unei organizații. Chiar dacă nu întotdeauna se vine cu idei strălucite, nu le omorî din start. Încearcă să le dai sfaturi celor care le propun, pentru a-i putea ajuta în a-și îmbunătăți ideile și punerea în aplicare ale acestora. Astfel, persoana cu inițiativa se va simți apreciată și va urmări constant să se perfecționeze în domeniul respectiv.

Optimism. Inspiră-le încredere și încurajează-i în tot ceea ce vă propuneți să realizați. Atitudinea pe care o adopți tu cu privire la o activitate este aceea pe care o vor adopta și ei. Dacă ei vor descoperi în cuvintele tale siguranța că totul va decurge bine, vor deveni la rândul lor mai entuziasmați și vor fi deschiși pentru idei cât mai inspirate.

Aplică aceste reguli simple și vei fi capabil să îți motivezi echipa să fie inspirată, inovatoare, încrezută și productivă.

Acestea sunt niște argumente care, deși la prima vedere par a fi lipsite de dificultate, sunt importante pentru o bună colaborare cu membrii echipei din care faci parte. Faptul că lucrurile mari se nasc din acțiuni mici,  îl demonstrează și cei din echipa Motivonti, care reușesc să convingă publicul fără careva teorii complexe date de specialiști în domeniu. Pagina a fost creată de Ariel, un tânăr de 18 ani, în ideea că ceea ce vor găsi cititorii aici va aduce „ în mod constant lucruri noi sau vechi, explicate pe înțelesul tuturor”, după cum ne relata el într-un interviu pentru Blogunteer. Motivonti(.ro) este un portal cu de toate, pentru toți, este un extraterestru prietenos pentru probleme pămânești. Aici poți învăța cum să fii punctual sau cum să ții un discurs, cum să-ți începi ziua mai bine și cum să memorezi mai ușor. Ideea de bază este că sunt gânduri ale unor oameni care întâmpină zilnic aceleași probleme ca și fiecare dintre noi și prin intermediul acestui site încearcă să le găsească o rezolvare cât mai simplă pentru oricine.

 

Articole asemanatoare:

Categorii: Do-It-Yourself

Posteaza un comentariu