Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On January - 30 - 2012

De-a lungul unui an şi ceva, multe persoane au călcat pragul blogului nostru şi ne-au împărtăşit o parte din experienţa lor şi dragostea pentru voluntariat şi acţiunile pe care le-au făcut.

Pentru că este o plăcere pentru noi să ne reamintim din nou că în România există oameni frumoşi care pot spune atâtea lucruri bune despre voluntariat, ne-am decis să împărtăşim câteva din frazele frumoase care s-au zis pe blogul nostru în cadrul interviurilor. Le mulţumim încă o dată celor care au stat de vorbă cu noi şi ne-au umplut paginile blogului cu poveşti atât de frumoase şi impresionante în acelaşi timp.

“Pentru mine, a fi voluntar nu este o munca, ci un joc pentru oameni isteţi. Oameni ce visează frumos şi mare, şi care au curajul să îndrăznească să îşi implementeze ideile. ” (Claudia Suhov)

“Dincolo de beneficiile personale şi sociale ale voluntariatului, deocamdata n-am fost în stare să-i găsesc părţile negative. Voluntariatul este cea mai la îndemână cale de dezvoltare personală. Trece de scuzele că nu ai timp, resurse sau prieteni.” (Adrian Ciubotaru)

“Voluntariatul este o formă foarte aparte de colaborare pentru că nu se raportează nici la relaţiile de serviciu nici la cele de prietenie. Se bazează pe un crez comun, pe o dorinţă comună, pe o responsabilitate puternică în ceea ce facem.” (Dan Dumitrescu)

“Ceea ce înveţi ca voluntar îţi foloseşte în primul rând ţie. Te maturizează, îţi întăreşte caracterul şi îţi şlefuieşte calităţile. Este un fel de trambulină. Ideea e să ştii ce vrei si să nu faci nimic din obligaţie, ci din plăcere, din ambiţie sau din orice alt motiv care te motivează pe tine.” (Tiberiu Anghel)

“Asta a fost pentru mine voluntariatul în organizaţii studenţeşti: A fost şansa să descopar cum e să fac lucruri că aşa vreau eu, nu că mi le zice altcineva. După ce faci asta şi vezi că merge, nu o sa mai vrei niciodată să te întorci la a face lucruri pentru că primeşti o recompensă.” (Traian Bruma)

“Pentru mine, cuvântul “voluntariat” semnifică ceva ce este productiv. Ceva ce faci în mod gratuit şi ceva ce ajută pe altcineva. Voluntariezi pentru că aşa îţi dictează inima, pentru că vrei, nu pentru bani sau pentru că ţi se impune în mediul şcolar.” (Chelsey Wilson)

“La început nu întelegeam voluntariatul. Până când am început să fac ceva şi să simt implicarea.” (Cristiana Anca)

“Voluntariatul, în primul rând, este acea comunitate de oameni ce conștientizează că scopul oamenilor nu este de a schimba totul, ci de a ajuta la schimbarea unei mici părți din acel întreg. Voluntariatul este cea mai frumoasă cale spre maturitate” (Alexandra Matei)

„Mai târziu am observat că voluntarul seamănă mult cu eroul exemplar care parcurge etapele de inițiere.” (Victor Perdevara)

” Voluntariatul este ca o a doua familie ce te ajută să-ţi regăseşti drumul pe care vrei să păşeşti.” (George Manea)

“Pentru mine nu există mai mare motivaţie de a face ceva decât să văd la final participanţii fericiţi. Un zambet adus pe faţa unei persoane merită tot efortul din lume.” (Bogdan Pater)

“Categoric, lumea voluntarilor nu e lumea oamenilor materialişti, ci a celor care au o viziune despre cum ar trebui îmbunătăţită societatea şi partea bună e că nu stau pe margine ca să aprobe părţile negative, ci sunt în mijlocul terenului ca să dicteze parcursul meciului.” (Eliza Vaş)

“Cred că mai degrabă încerc, prin munca mea de voluntar, să mă salvez pe mine însămi. Să nu uit că înainte de a fi romancă, europeeancă, ieşeancă, fiică, soră, iubită, sunt om pur şi simplu şi casa mea e lumea întreagă. ” (Andra Gheban)

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse

Un comentariu

Posteaza un comentariu