Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On August - 11 - 2011

Acum ceva timp scriam despre un eveniment national foarte important – RoJam, Jamboreea Nationala. Ei bine, a venit momentul pe care multa lume il asteapta: Jamboreea incepe … chiar astazi si dureaza pana pe 21 august. Ce se anunta, care este mesajul domnului presedinte pentru cercetasi, cititi aici.

Va invitam sa aflati mai multe despre acest eveniment, dar sa cititi si mesajul Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu:

Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” deschide pe 11 august cea de-a cincea jamboree nationala organizata in Romania, dupa 75 de ani.

“Fa urmatorul pas!” este mesajul pe care cercetasii romani il lanseaza acum ca pe o provocare pozitiva de a duce spiritul Jamboreei Nationale catre o miscare cercetaseasca puternica, unita, deschisa si, mai ales, pregatita sa primeasca prieteni noi, pentru a trai aventuri extraordinare odata cu celebrarea a 100 de ani de cercetasie in Romania, in 2013.

RoJam 2011 reprezinta cea mai mare intreprindere de pana acum a cercetasilor din Romania – o provocare administrativa, logistica, de comunicare si de programe, fara egal in istoria recenta a organizatiei. In acelasi timp, RoJam 2011 va reprezenta cel mai semnificativ eveniment national din Sud-Estul Europei, din ultimul deceniu, prin amploare si continut.

Cercetasi din toate colturile tarii si din Europa se vor intalni la Saliste, in campul organizat in apropierea Sibiului, pentru a trai impreuna frumoasa aventura a tineretii, spiritului constructiv si a bucuriei de a fi impreuna pentru a crea o lume mai buna.

Ceremonia de deschidere, 18 proiecte sociale (Calfe), primul Glocals  – Satul dezvoltarii globale din S-E Europei, traseul de Hike prin satele incarcate de traditie din zona Sibiului, atelierele de aventura din Simply Scouting, traseul de Explorare din orasul Sibiu, reprezinta tot atatea motive de a experimenta unicitatea Jamboreei RoJam 2011.

Si pentru ca RoJam este un eveniment in fata caruia avem de spus doar de bine, Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, transmite un mesaj cercetasilor: „Principiile cercetasiei, care incurajeaza implicarea activa si al prieteniei, sunt fundamentul unei societatii prospere si moderne. Sunteti cetateni cu drepturi si responsabilitati prin care veti putea contrinui la binele comun, la viitorul pe care il putem construi impreuna. Doresc succes organizatorilor si participantilor la aceasta jamboree nationala si imi exprim intreaga apreciere fata de modelul educational si civic pe care cercetasii il promoveaza in societatea romaneasca.”

 

ROJAM 2011 PE SCURT

Durata: 11-21 august 2011

Program: Va rugam sa consultati pagina oficiala http://www.rojam.scouthub.org/ro/program

Locatie: Saliste, jud. Sibiu

Cum ajungem la Saliste: 

Noi o sa va tinem la curent cu noutati de la RoJam, pe care ni le va povesti Bogdan Pater (pe care l-am avut gazduit aici pe blog in cadrul unui interviu si care ne va povesti saptamana aceasta despre experienta sa din Suedia de la alt eveniment al cercetasilor).

Articole asemanatoare: