Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On April - 14 - 2011

Anul voluntariatului se pare ca aduce pe zi ce trece tot mai multe oportunitati de voluntariat si de dezvoltare personala pentru cei care au in sange voluntariatul si nu pot sta departe de a se implica dar si pentru cei care au initiativa.

Un eveniment care se anunta a fi spectaculos si care se adreseaza unui public larg este RoJam – a 5-a Jamboree Nationala, un eveniment de educatie non-formala la care sunt asteptati sa participe peste 1000 de copii si tineri. Acest eveniment este cu atat mai interesant cu cat intreg staff-ul va fi format doar din voluntari. Voluntari alaturi de voluntari pentru un eveniment maret, intr-o experienta unica ce depaseste tiparele prin multitudinea de activitati derulate.

Pentru a intelege mai bine dinamica acestui eveniment, am intrat si m-am documentat de pe site-ul oficial al celor de la Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, creata special pentru acest eveniment, www.rojam.ro

Site-ul este extrem de user friendly si cuprinde toate informatiile de care ar avea nevoie cineva interesat de acest eveniment.

Ca sa va faceti totusi o idee despre acest eveniment care noua ne-a atras atentia, am selectat informatiile importante.

RoJam- Jamboreea Nationala va avea loc in perioada 11-21 august 2011. Acest eveniment este destinat “cercetasilor”,  celor care vad cercetasia ca pe o modalitate de autodezvoltare – “Cercetasia a reprezentat pentru mine, in primul rand, un cadru de manifestare a intereselor si a pasiunilor mele.” (blog Bogdan Pater, “Marturisirile unui cercetas”)

Evenimentul ofera pe parcursul celor 10 zile de desfasurare participantilor (cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani) oportunitatea de a cunaste oameni din toate colturile tarii dar si aventuri senzationale si provocarea de a gasi solutii pentru anumite probleme si de a lua atitudine. Practic, pe parcurul jamboreei, participantii vor cunoaste traditiile cercetasiei in Romania si importanta implicarii la nivelul comunitatii prin gasirea si constientizarea oportunitatilor.

Jamboreea se va desfasura in orasul Saliste, de langa Sibiu care ofera un cadru propice organizarii evenimentelor.

Inscrierile la acest eveniment se adreseaza participantilor efectivi, copii cu varsta intre 7 si 18 ani, insotiti de un adult, dar si celor care doresc (varsta minima 18 ani), asa cum am spus mai sus, sa participle la organizarea unui astfel de eveniment – staff si lideri. Pentru inscrieri la acest eveniment, accesati site-ul RoJam, iar la categoria Inscrieri veti gasi mai multe informatii, alturi de formularul de participare.

Evenimentul este extrem de interesant si promite multe, asa ca daca v-am starnit interesul sau vreti sa aflati mai multe informatii, vizitati site-ul RoJam.

Articole asemanatoare: