Sustin Educatia a devenit pentru mine un proiect pe care il apreciez si pe care il urmaresc cu interes. Ma bucur mereu sa vad pe site-ul lor sau chiar pe pagina de Facebook proiecte finalizate sau proiecte in lucru. Un alt proiect mi-a atras atentia si acum. Doar ca de data aceasta proiectul este dedicat voua, celor care vreti si puteti sa sustineti educatia prin energia si originalitatea de care sunteti provocati sa dati dovada.
Ideea acestui proiect este foarte simpla si ne indeamna sa credem ca: “Educatia tine si de mine si de tine!”. Astfel, implicarea activa si efectiva imbraca sustinerea educatiei sub forma unui concurs-proiect care se adreseaza studentilor si elevilor dornici de a se imbogati de cunostinte practice si de a contribui la realizarea concreta a unui caz unde echipa Sustin Educatia este chemata.
Lunile trecute povesteam in primul articol despre cum decurge totul in cadrul echipei Sustin Educatia. Ei bine, acum toti cei care doresc pot avea sansa de a fi, pentru un proiect ales, asemeni echipei “Sustin Educatia”. Daca nu mai tineti minte pasii pe care i-am enumerat in primul articol despre ARET si Sustin Educatia, acestia sunt: identificarea resurselor necesare, stabilirea prioritatilor si fundrasingul propriu zis. Toti acesti pasi il puteti face si voi! Cum? Foarte simplu! Raspundeti cu “Da” provocarii!
Cu alte cuvinte, in perioada aceasta, pana pe 24 martie, echipe de pana la 5 elevi sau studenti se pot inscrie in competitie completand formularul ce se gaseste pe site. Apoi, dupa inscrieri, vor urma traininguri de la specialisti in domeniul fundraising, management de proiect, comunicare etc iar pe data de 1 aprilie va incepe competitia propriu zisa care va consta in ducerea la bun sfarsit a unui proiect ales din lista de proiecte nefinalizate ce se gaseste pe site.
Practic, miza este cu atat mai mare cu cat echipele se vor folosi de originalitate si idei pentru a face fundrasingul si pentru a termina cu succes proiectul.
Competitia va lua sfarsit pe data de 30 aprilie, cand se vor evalua rezultatele iar echipele care au dus proiectul la bun sfarsit, echipa care a terminat cel mai repede, echipa care a adus originalitate in derularea proiectului, vor fi premiate de catre ARET cu ajutorul sponsorului UPC.
Daca v-am starnit interesul, atunci vizitati pagina sustineducatia.ro pentru mai multe detalii de care aveti nevoie.
Echipa Blogunteer ureaza succes celor care se vor hotari sa se inscrie (cu siguranta veti avea multe de castigat din aceasta experienta!) si bineinteles felicitari echipei Sustin Educatia pentru initiativa.
In continuare, un mini-interviu cu Cristiana Anca, director executiv ARET si coordonatorul echipei Sustin Educatia.
De la primul interviu si pana acum, echipa Sustin Educatia s-a extins foarte mult. Felicitari. Am vazut proiecte finalizate, scrisori de multumire etc. Acum ati revenit cu un proiect dedicat studentilor si elevilor. De unde a pornit si ideea aceasta si cum sperati sa decurga totul?
Multumim. Intr-adevar am crescut frumos si ne bucuram si noi ca eforturile au dat rezultate. Acum nu ne ramane decat sa facem ce facem cat mai bine.
Referitor la campania „Educatia tine si de mine si de tine”, totul a pornit cu un voluntar, Dragos Apostu, care a adoptat un proiect in ianuarie si pe care l-a finalizat cu succes intr-un timp scurt. Povestindu-ne cum a reusit si cat a insemnat pentru el intreaga experienta de voluntariat, am decis sa facem acest lucru posibil pentru cat mai multi tineri. Asa a luat fiinta aceasta campanie care indeamna la mai mult decat voluntariat. Este o adevarata provocare, intrucat indeamna tinerii sa isi asume un obiectiv si sa gaseasca impreuna cea mai buna metoda de a-l indeplini. Este o experienta care ii va ajuta sa se dezvolte personal si sa isi dezvolte anumite abilitati ce le vor fi utile in scurt timp, cand vor termina cursurile. Ca totul sa fie si mai atractiv de atat, le oferim sesiuni de instruire in domenii foarte interesante precum fundraising sau management de proiect, si am pus la bataie si premii ce constau in gadget-uri si oportunitati atractive de job shadowing.
Asteptarile noastre legate de aceasta campanie sunt putine, dar mari. Pe de o parte, ne dorim sa se inscrie cat mai multi tineri care sa beneficieze din plin de tot ce le ofera aceasta experienta. Speram sa ajunga sa se cunoasca mai bine, sa capete incredere in ei si sa cunoasca oameni pasionati de acelasi lucruri. Pe de alta parte, la fel de important, ne dorim ca ei sa reuseasca sa finalizeze cat mai multe proiecte inaintate de dascali pe www.sustineducatia.ro. Ne dorim ca ei sa faca educatie si sa simta implinirea acestei reusite!
Care este sfatul pe care il oferiti tinerilor care sunt interesati de aceasta idee?
Sa nu se mai gandeasca la cum ar trebui sa fie educatia, ci sa o faca ei asa cum o doresc. Sa nu ezite sa se inscrie. Sa accepte provocarea si sa simta implinirea reusitei – prin eforturile proprii sa reuseasca sa trimita carti, jocuri si jucarii, eprubete sau alte resurse educative, acolo unde este nevoie de ele. Personal, le pot spune ca vor trai o satisfactie enorma atunci cand vor primi scrisori si fotografii de la dascalii care vor desfasura activitati cu resursele primite de la ei, scrisori din care isi vor da seama cu adevarat la ce au contribuit.