Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On August - 31 - 2015

10631171_918653798170086_2565798776283261134_oMagia revine la Bucureşti prin Festivalul George Enescu, între 30 august şi 20 septembrie. Cea de a XXII-a ediţie va aduce în România 2500 de artişti străini şi 500 români, în cadrul a peste 70 de concerte.

Cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de ţara noastră se va bucura de prezenţa unora dintre cele mai bune orchestre ale lumii: Royal Concertgebouw AmsterdamOrchestra Filarmonicii din Viena sau San Francisco Symphony. De asemenea, ca o premieră pentru România, dar şi pentru Festival, Orchestra Filarmonicii din Berlin va concerta la Sala Palatului, sub bagheta dirijorului Sir Simon Rattle, după 15 ani de discuţii.

Unii dintre cei mai buni artişti ai momentului vor fi şi ei prezenţi în cadrul Festivalului – cea mai bine cotată violonistă la nivel internaţional, Anne-Sophie Mutter, violonistul David Garret, pianiştii Murray Perahia, Fazil Say şi  Yuha Wang sau contratenorul Max Emanuel Cenčić.

FestivalulEnescu04Publicul va fi implicat activ în procesul de descoperire al festivalului şi în afara sălilor de  concerte, în cadrul proiectului Bucureştiul Creativ. În 2015, evenimentele tematice din Bucureștiul Creativ pornesc de la compoziția „Impresii din copilărie” de George Enescu şi cuprind o serie de evenimente care au loc în piețe, în galerii de artă, precum și în alte săli de spectacol.

Tot ca o premieră, în cadrul Bucureştiul Creativ, publicul va putea participa la Turul Enescu, pietonal sau cu bicicleta, aflând detalii despre viaţa şi opera compozitorului român. În cadrul “Bulevardului Artelor” – Bulevardul Unirii, vor avea loc concerte aer liber, dar şi expoziţii cu istoria Festivalului Enescu şi viaţa lui George Enescu. De asemenea, localuri partenere din cadrul  Bucureștiul Creativ îi aşteaptă pe iubitorii de muzică clasică cu meniuri realizate pe note muzicale.

Cea de a XXII-a ediţie a Festivalului George Enescu s-a deschis, pe 20 august, cu “Rapsodia Română Nr. 1“, de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, dirijată de 11894425_918652701503529_7677458603599049453_oKristjan Järvi. A urmat apoi recitalul violonistei Sarah Chang, al cărei talent este considerat de New York Times “la un nivel atât de înalt, încât nu ne rămâne decât să îl venerăm”.

Vor urma alte zeci de concerte şi recitaluri în cadrului unui eveniment major care transformă Bucureştiul în capitala muzicii clasice şi care spune, totodată, o poveste frumoasă despre România.

Cei care nu pot merge la concertele din sălile de spectacole le pot urmări live, gratuit, pe site-ul Festivalului Enescu sau în sălile de cinema din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Constanţa, Piteşti şi Braşov.

Tot pe site-ul festivalului poate fi consultat programul complet al spectacolelor, dar şi al evenimentelor gratuite din cadrul Bucureştiului Creativ.

Magia există!

Sursă foto: https://www.facebook.com/enescu.festival / Blogunteer.ro


Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu