Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On January - 24 - 2015

Mulți sunt cei care se revoltă, puțini sunt cei care fac ceva.

 10172782_642678602447431_287361684_nPentru al șaselea an consecutiv, CeRe (Centrul de Resurse pentru Participare Publică) îi va premia pe acei cetățeni și acele organizații și autorități publice care demonstrează că prin implicare se pot produce schimbări reale. Din ce în ce mai mulți cetățeni spun nu resemnării, iar exemplul lor merită să fie văzut!

Până pe 30 ianuarie, oricine poate înscrie în competiție povești de succes ale celor care au determinat autoritățile să schimbe decizii și să rezolve probleme din comunitate.

Ca o noutate a ediției din 2015, jurnaliștii care au promovat exemple de participare publică vor avea o categorie dedicată în cadrul Galei Premiilor Participării Publice. Prin articolele pe care le publică, aceștia pot pune presiune, cultivă spiritul civic și susțin eforturile grupurilor de inițiativă de a ajunge la masa deciziilor.

Premianți la Gala din 2014

Dintre cei care nu s-au dat bătuți, se numără și Lenuța Zamfirescu, cea care a reușit să mobilizeze întreaga comunitate din cartierul prahovean Bereasca. Puse sub presiune, autoritățile locale au fost determinate astfel să dezvolte rețeaua de canalizare și să asfalteze drumurile și trotuarele din cartier.

1979703_642678122447479_490650617_nO altă poveste de succes vine din Victoria, oraș monoindustrial, lipsit de perspective după închiderea combinatului chimic. Asociația Victoria Art a reușit să obțină sprijinul Consiliului local și al primarilor din zonă pentru organizarea unui festival de film. Evenimentul, organizat în totalitate de o echipă de 50 de voluntari, a revitalizat viața culturală și spiritul comunitar din oraș.

Promovarea unor astfel de exemple de perseverență, curaj și determinare, poate influența și alți cetățeni să-și ia soarta în mâini și să lupte pentru o schimbare.

Toți cei care cunosc povești de participare publică de impact, le pot înscrie aici.

Dacă vreți să demarați o campanie de advocacy, dar nu știți cum să militați pentru cauza voastră, vă invităm să recitiți acest articol: https://blogunteer.ro/2013/07/10-lucruri-de-tinut-minte-intr-o-campanie-de-advocacy/

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu